23/05/2024

El PP amaga que este estudi sobre l’impacte econòmic de la festa fou encarregat baix el mandat de Joan Ribó. Un estudi que com el sociològic, el d’impacte turístic o el del paper de la dona  impulsats per Compromís contribuïx com mai abans s’ha fet a la investigació científica sobre la festa com a motor social, cultural i econòmic de València.

Des de Compromís reclamarem al PP que estos estudis tinguen continuitat en el temps i servisquen per a la presa de decisions òptimes en base a les dades. Amb una primera ullada a les dades podem reafermar que el PP no està reaccionant a la crisi dels artistes fallers, una de les peces més vulnerables però imprescindible. Decisions com retallar les ajudes a les falles respecte a les de l’Any anterior o suprimir la mesa de treball pels artistes són decisions contra direcció del Govern de Català.

Pareix raonable pensar que tal i com proposàvem al nostre programa electoral un augment de les ajudes municipals a les falles en sectors patrimonials com les agrupacions musicals, la pirotècnia o la falla podríen substituir progressivament els ingressos per mercadets de carrer, venda d’alcohol i altres ocupacions de la via pública que generen problemes de seguretat, neteja i perjudicis al xicotet comerç.

El grup municipal de Compromís junt al seu grup de Cultura Festiva analitzarà les dades de manera detallada per a fixar noves propostes que no només optimitzen l’impacte econòmic de la festa sinó ajuden a una transició econòmica i ecològica de la mateixa.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.