23/05/2024

La Junta de Govern Local ha aprovat concedir les subvencions per als monuments fallers, tan grans com infantils, de la ciutat de València de les Falles 2024 per un import total de 2.269.615,65 euros.

Així, l’Ajuntament incrementa en este any la quantitat de l’ajuda concedida a les comissions falleres, ja que s’ha passat del 27 % de la base imposable del cost del monument al 30 %, la qual cosa suposa “una aposta decidida per la promoció de la festa i el suport del sector dels artistes fallers, que són l’eix de la nostra festa, una festa declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO”, ha afirmat el portaveu municipal, Juan Carlos Caballero.

Caballero ha assenyalat que estes ajudes “s’abonaran la setmana vinent, la qual cosa suposa realitzar el pagament a les comissions falleres 20 dies abans respecte a 2023. D’esta manera, complim el nostre compromís amb els presidents de falla als qui els vam prometre que cobrarien les ajudes abans que començara la setmana fallera”.

A més, el regidor ha subratllat que amb elles “donem suport a una de les activitats centrals de les associacions falleres com és la construcció dels monuments i el seu disseny. En total s’han subvencionat 337 falles grans i 337 infantils”.

Entre els objectius d’estes ajudes, que formen part del Pla Estratègic de Subvencions 2023-2025, destaquen el foment, la promoció i la innovació de la festa fallera, així com el suport als sectors econòmics vinculats a la festa de les Falles.

Les bases de la convocatòria fixen un preu màxim de l’obra a executar de 239.000 euros (IVA inclòs) per a la falla gran i de 33.231 euros (IVA inclòs) per a la falla infantil. D’altra banda, establixen un tipus impositiu d’IVA per a les falles del 10 %, a excepció d’aquelles realitzades per la mateixa comissió i la de la comissió fallera Tarongers-Universitat Politècnica, que és del 21 %.

Així mateix, se subvencionen les despeses de disseny i de construcció dels monuments fallers (grans i infantils). I en el cas de monuments l’autoria dels quals corresponga a la mateixa comissió, se subvencionen les despeses de materials, pòlissa d’assegurança de la plantà, lloguer de local, i despeses de llum o similars. Estes ajudes són compatibles amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.