23/05/2024

L’alcaldessa de València, María José Catalá, ha destacat, durant la presentació de l’exposició «Torna a brillar. Restauració de la Mare de Déu de l’Ofrena”, que a través d’esta mostra “es posa en valor un dels moments més bonics de la ciutat com és l’Ofrena”. 

 En este sentit Catalá ha assenyalat que per a la restauració del cadafal “s’ha comptat amb els millors i que esta actuació es va fer amb motiu de les últimes Falles perquè arribara a l’Ofrena en les millors condicions”. 

 La primera edil també ha subratllat que esta exposició “compta amb tresors que reflectixen quina ha sigut la tradició de l’ofrena en esta ciutat, el primer equip que va fer el cadafal, tots els ninots indultats que han versat entorn de l’Ofrena; peces úniques de la col·lecció de Lladró o de Pedro Arrúe; o moments històrics reflectits en mitjans de comunicació; entre altres”. 

 Així mateix, Catalá ha agraït a tot l’equip que ha treballat en la preparació de l’exposició  “ja que esta setmana és la setmana de la Mare de Déu, per la qual cosa crec que tindrem una gran afluència de visitants, ja que és una gran oportunitat perquè la ciutadania veja el cadafal i la Verge així de prop i puga apreciar el valor de la restauració i del treball que s’ha fet”. 

 L’alcaldessa també ha indicat que posteriorment a esta mostra “es publicarà un llibre sobre la restauració, la història del cadafal, el que representa i significa en el marc de les fires de València”.

 Finalment, Catalá ha convidat a la mostra a tots els valencians i valencianes “perquè serà un moment històric” i perquè “esta exposició serà un punt d’inflexió en la història del cadafal i de la seua recuperació”.

 L’exposició que s’inaugurarà este dijous a les 19.30 hores en l’Almodí i es podrà visitar de manera gratuïta fins al 30 de juny en l’horari habitual del museu

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.