23/05/2024

L’Ajuntament de València comença a notificar hui a 300 falles els permisos d’ocupació de via pública, instal·lació de carpes, disparada de focs artificials, plantà de monuments i celebració de festes i revetles, entre d’altres activitats, per a les festes de Falles. Les 300 falles que seran notificades en els pròxims dies comporten el 85% de totes les comissions falleres de la ciutat. S’hi preveu que la resta de comissions siguen notificades també en els pròxims dies quan se subsanen els assumptes pendents.

El regidor de Falles, Santiago Ballester, ha assegurat que “com ens vam comprometre, avancem en alguns casos en més d’un mes els permisos a les comissions per tal de generar certesa i seguretat en les contractacions i organització de tots els actes de les comissions”. Segons Ballester, “l’any passat començaren a notificar els permisos el 21 de febrer, i només al 40% de les comissions, mentre que nosaltres, enguany, comencem el 7 de febrer i notifiquem vora de 300 comissions. Ens vam comprometre amb la Interagrupació de Falles i acomplim la nostra paraula”. El regidor ha afegit que “tot açò ha estat fruit de diferents reunions i col·laboració de Policia, Bombers, Protecció Civil, servici de Mobilitat i Domini Públic amb el servici de Falles, que ha treballat molt dur per poder avançar els terminis. Recordem que el ban faller s’aprovà abans de Nadal i s’han pogut avançar un mes els terminis”.

Característiques de les notificacions

La notificació lliurada per l’Ajuntament inclou la resposta a tots els permisos sol·licitats per cada comissió ajustats a les característiques i la ubicació de la comissió fallera en qüestió. A més, l’Ajuntament recorda en la seua comunicació les dates, els horaris i les característiques de cada permís, ofereix consells, repassa el ban faller i recorda les sancions en cas d’incompliment de la normativa.

Així, el consistori recorda que les revetles, els concerts, les discomòbils i festes de les mateixes característiques es podran celebrar únicament el dia 9 de març i des del dia 15 al 18 de març entre les 22 hores i les 4 hores de la matinada del sendemà. Els dies 8, 10, 11, 12, 13 i 14 de març es podran celebrar activitats amb ambientació musical únicament fins a la una de la matinada del sendemà. L’incompliment de l’horari que s’establix en esta resolució comportarà sancions.

Per la seua banda, els espectacles amb artificis pirotècnics podran celebrar-se el 25 de febrer, dia de la Crida, i del 2 al 19 de març mentre que el trasllat i amuntonament de peces del monument faller es permetrà des del 3 de març per a les falles de la secció especial i des del 8 de març per a la resta de comissions. Altrament, l’ornament de carrers no podrà començar abans del primer de març.

L’Ajuntament recorda que l’autorització d’ocupació de via pública no podrà ser cedida a terceres persones. Les comissions falleres estan obligades a exhibir en la porta dels seus respectius casals o carpes totes les autoritzacions per a l’ocupació del domini públic concedides per l’Ajuntament de València per al període de Falles, així com el plànol amb les zones afectades.

Bunyoleries

La Regidoria de Falles també començarà a notificar hui els permisos per a la instal·lació de 134 bunyoleries ubicades en distints punts de la ciutat de València. La notificació inclou també un recordatori de les obligacions legals de cada instal·lació d’estes característiques en matèria de sol·licitud de permisos, sanitat i salut pública, distància als edificis o usos del mobiliari urbà.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.