23/05/2024

El regidor de Compromís per València, Pere Fuset, ha reclamat hui al Govern de Catalá que desatasque el Congrés Faller convocat en l’anterior mandat i que porta ja mesos encallat davant la necessitat d’actualitzar un reglament clarament desfasat. Així ho ha expressat hui al Consell Rector de la Junta Central Fallera juntament amb Sergio Chillaron, representant de la formació valencianista a l’organisme faller.

Fuset ha apuntat que “els canvis més transcendentals de la festa fallera no depenen d’un regidor determinat sinó de l’assemblea de JCF i esta ja fa temps que va optar per convocar un Congrés, ara que els documents principals ja estan lliurats no poden haver excuses per a la seua convocatòria”. L’expresident de Junta Central fallera també ha recordat que en l’assemblea de novembre es va retirar de l’ordre del dia de l’assemblea de presidentes i presidents in extremis la votació sobre les normes d’este congrés que porta des d’eixe moment paralitzat. Fuset apunta que “en aquell moment el regidor Ballester va dir – literalment – que era un problema de forma, que s’arreglava en 24 hores o en 20 segons però la realitat és que ha passat mig any no s’ha arreglat res i com en tantes altres ocasions les paraules de Ballester es queden en res».

La formació valencianista ha apremiat a Ballester a “posar-se les piles per a què el Congrés Faller comence a rodar amb urgència, ja que només amb este aprovat per presidentes i presidents, es pot actualitzar un reglament de l’any 2001 ja superat per la legalitat i la mateixa realitat fallera”. Fuset recorda que entre altres coses l’actual reglament faller “marca la prohibició de la brusa fallera a les dones quan la mateixa Fallera major té el seu oficial, establix l’obligatorietat de la banda per a les dones, quan bona part de les comissions falleres ja ho deixen afortunadament com opcional, establix el tratge negre masculí com l’oficial faller ja en absolut desús o discrimina a les xiquetes de 14 anys com a candidates com recentment ha recordat el Síndic de Greuges “. Fuset considera que juntament amb estos fets i molts altres ja superats per la realitat cal que eixe congrés servisca per a modernitzar la festa fallera, i avançar en sostenibilitat, agilitat, igualtat i inclusió al mateix temps que es dona major rellevància als col·lectius infantils i juvenils per ser present i futur de la festa”.

COMPROMÍS S’ABSTÉ EN ELS COMPTES DE 2023

En el mateix Consell Rector, compromís ha optat per abstindre’s en els comptes de 2023 després que es deixaren d’invertir 187.592 euros i no s’hagen ingressat les ajudes previstes de la Conselleria. Fuset ha dit que volem diferenciar-nos de l’etapa del PP en l’oposició quan votàven a tot en contra, però «hem de lamentar que el PP alarmara innecessàriament sobre la falta de recursos i després no haja sigut capaç de gastar-se uns diners recaptats en patrocinis per l’anterior govern que van ser fins i tot superiors a les previsions i, per descomptat, molt superiors als recaptats actualment per l’equip de govern del PP i Vox».

Finalment, Pere Fuset ha instat també a Ballester a exigir a la Conselleria de Cultura que done suport econòmic a una festa Patrimoni de la Humanitat i ha recordat que les ajudes creades pel govern del Botànic a les Falles han estat suprimides per la Generalitat de PP i Vox.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.