23/05/2024

El regidor de Compromís per València, Pere Fuset, ha reclamat a la direcció d’À Punt incloure la retransmissió de la Nit del Foc en les retransmissions de les Falles que emet la televisió pública. A més, ha instat a la senyora Català a incloure en el conveni que té l’Ajuntament de València amb la televisió pública valenciana este esdeveniment, un dels més importants del programa festiu faller. Fuset considera que el  nou horari a les 12 de la nit, i la ubicació, són els propicis per a que s’emeta el major espectacle pirotècnic de les Falles 2024, enguany a càrrec d’una dona pirotècnica, de Caballer FX i  reclama el mateix tracte que la mascletà de Madrid.

 “Ara que la Nit del Foc ha millorat en horari i visibilitat després de la petició de Compromís, no tindria sentit que la televisió pública valenciana donara millor tracte a l’acte de Madrid que als focs artificials de València”, ha defensat Fuset. A més, els valencianistes proposen que la senyal televisiva puga ser cedida a altres televisions de l’estat o, fins i tot, internacionals, així com ser emesa via streaming per a promocionar la pirotècnia valenciana en el seu lloc natural, València.

Des de Compromís, consideren imprescindible “fer un especial esforç per a contrarestar la crisi reputacional a la que el PP va exposar la pirotècnia valenciana pel descarat ús polític a Madrid i les decisions poc responsables que, com un boomerang, han acabat afectant negativament a la imatge d’una pólvora festiva patrimoni de tots els valencians i valencianes”. Per això, Fuset explica que “l’emissió en directe d’esta important fita pirotècnica serviria per a defensar l’art valencià de la pólvora i fer pedagogia, de manera natural, sense ús polític partidista i al seu propi territori”.

Fuset explica que el grup de Compromís a les Corts Valencianes han preguntat a la televisió pública valenciana si té intenció de donar cobertura en directe a la Nit del Foc, com van fer amb la mascletà de Madrid.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.