23/05/2024

El regidor de Compromís a l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha traslladat a l’actual equip de govern municipal de PP i VOX la seua inquietud pel futur dels concerts de falles que, recuperats el passat any, van aplegar a milers de persones en torn a un cartell amb gran protagonisme de les bandes valencianes.

 Fuset ha explicat que “la falta de contractes en marxa fa aventurar que els concerts de falles correran la mateixa sort que les mascletaes als barris i, de nou, el govern de la senyora Català restarà ingredients i no sumarà per a la festa fallera”.

La coalició valencianista recorda que l’any 2023, la Junta Central Fallera i l’Ajuntament de València, amb la col·laboració d’empreses patrocinadores, van recuperar per a la festa els tradicionals concerts de falles que durant molts anys van suposar un gran atractiu i un complement musical per a la festa.

Estos concerts, celebrats el cap de setmana previ a la plantà, van aplegar a milers de persones, especialment joves amb una variada programació on els grups municipals valencians -de diferents estils musicals i llengües- van tindre un gran protagonisme juntament amb la participació d’altres bandes del panorama estatal.

Des de Compromís apunten que “el nou govern municipal encara pot tirar mà de possibles patrocinis i col•laboracions amb ràdios i televisions o promotors musicals per a oferir una mínima oferta musical complementària al programa faller ja que del contrari estaria deixant a les bandes valencianes sense un important aparador i al públic valencià sense una cita amb una acollida indiscutible”.

Davant la falta de notícies sobre la continuïtat d’estos concerts Fuset ha registrat una pregunta escrita al pròxim ple municipal per a “forçar a Català a mullar-se i donar la cara i explicar si el seu projecte festiu ve a sumar o a restar com ja han fet amb les “polèmiques” activitats del Nadal o ara també amb les mascletaes descentralitzades als barris”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.