23/05/2024

 La Gala de la Pirotècnia s’ha convertit en una cita ineludible dins del programa de festejos de Junta Central Fallera, un esdeveniment on, cada any, es dona a conéixer el calendari pirotècnic per a les pròximes Falles. 

Enguany, la Gala ha tingut lloc a Palau Alameda i la gran novetat ha sigut la disparada d’un castell per a anunciar una data tan important. Pirotècnia Valenciana, l’empresa que va tancar el calendari de les passades falles amb el seu espectacle del 19 de març, ha sigut l’encarregada d’aquests focs d’artifici. Així s’ha donat el tret d’eixida a este programa que posarà el punt final, de nou, el dia de Sant Josep. 

La Gala de la Pirotècnia ha començat amb una recepció oficial on tots i totes han volgut immortalitzar el moment al photocall just abans de pujar a la terrassa per a contemplar el castell, entre ells, l’alcaldessa de València, María José Catalá. Després, tots els convidats i convidades han pogut disfrutar d’un sopar de germanor abans de donar inici a la part més protocol·lària de l’acte. 

Les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor, acompanyades pel regidor de Falles i president de Junta Central Fallera, Santiago Ballester, han anat rebent un a un a cadascun dels pirotècnics i pirotècniques que ompliran de pólvora el cel de València a partir de hui mateix. En total, 19 empreses que faran les delícies de tots i totes els que s’acosten a contemplar-les, ja siga el dia de les exaltacions, el de la Crida, el de l’Exposició del Ninot o cada dia del mes de març fins al dia 19. 

Un calendari que enguany, recordem, comptarà amb un augment de 200.000 euros respecte al pressupost pirotècnic de les Falles 2023. 

Pel que fa a les Exaltacions de les Falleres Majors de València, Pirotècnia Tomàs serà l’encarregada de disparar el divendres 26 de gener en acabar l’Exaltació de María Estela Arlandis i la seua Cort d’Honor, mentre que Pirotècnia Crespo ho farà al finalitzar l’Exaltació de Marina García Arribas i la seua Cort d’Honor el dissabte 27 de gener. 

El castell de la inauguració de l’Exposició del Ninot correrà a càrrec de Pirotècnia Gironina mentre que el dia de la Crida, els tro de bac eixiran del taller de Pirotècnia del Mediterráneo, l’apoteosi de la despertà i la mascletà les llançarà Pirotècnia Valenciana i el castell de la Crida serà per a Pirotècnia Peñarroja la mateixa que, com ja fa molts anys, inaugurarà el cicle de mascletaes a la Plaça de l’Ajuntament, un cicle que tancarà Pirotècnia del Mediterráneo el 19 de març. 

La Fallera Major de València, Maria Estela Arlandis, s’ha dirigit als presents qualificant la pólvora com “el sentit del fum, que es dissipa i ens deixa el millor dels perfums” i exclamant que “qui millor que nosaltres, els valencians i valencianes, els fallers i falleres, per a interpretar la difícil partitura que cada pirotècnic fa música”. 

A més, la Fallera Major de València ha volgut expressar la seua admiració per l’ofici de la pirotècnia, agraint el seu treball i esforç per ser “el so de la festa”. 

NdP: Medios JCF

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.