23/05/2024

El regidor de Compromís per València, Pere Fuset, ha lamentat hui que “tal com advertirem la improvisació del PP a l’exaltació de la Fallera Major de València es va acompanyar de l’exclusió de la música i balls valencians per, al seu lloc, reciclar un musical de Madrid per 19.000€ totalment descontextualitzat”.

Fuset ha recordat que, només una setmana de l’exaltació, Junta Central Fallera no tenia contractes per a l’acte més solemne de la festa i ha criticat que “com ja va passar amb la cavalcada de Reis la improvisació es va unir al menyspreu al patrimoni cultural valencià i a possibles irregularitats que portarem a Antifrau”.

Per als valencianistes, “el PP tenia l’opció de continuar apostant per la banda municipal o produccions valencianes com va fer el govern de Joan Ribó, ja que, com si vam veure dissabte encaixen a la perfecció, amb un acte del patrimoni valencià”.

Tot i això – lamenten – el PP va optar per pagar 18.965€ per, a només 3 dies de l’exaltació, reciclar una producció teatral madrilenya que no tenia res a veure amb el que s’hi celebrava”.

Des de Compromís han denunciat també l’existència d’irregularitats en les contractacions del muntatge audiovisual per a les Exaltacions i ha recordat que seran reportades per estudiar-lo a l’Agència Antifrau. Fuset considera que “el PP ha d’explicar si estem davant d’una planificació nul·la, si hi ha interessos ocults o ambdues coses” en comprovar que “a molt pocs dies de l’acte es va fragmentar en contractes menors, molt propers al límit legal, per evitar la licitació pública ”.

Fuset denuncia que no només s’ha optat per la seua fragmentació sinó que estos contractes menors no s’haurien posat en marxa fins al dia 17 de gener passat, a només 9 dies de l’acte. L´edil valencianista assenyala a més que les 3 úniques empreses convidades directament a participar de cada contracte només van tenir 48 hores per presentar les seues ofertes incomplint la normativa de l´ajuntament que obliga a oferir un mínim de set dies”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.