23/05/2024

El regidor delegat de Falles, Santiago Ballester, ha destacat que l’objectiu d’esta mascletà a Madrid, “a més de la promoció de la nostra festa més universal, les Falles, és la difusió de l’activitat del sector pirotècnic de la Comunitat Valenciana”, que està comprés per 28 empreses que generen més de 1.000 llocs de treball directes i indirectes.

Ballester ha explicat que la mascletà “donarà una gran visibilitat tant a escala nacional com internacional a l’art pirotècnic, del qual els valencians ens sentim molt orgullosos que forme part de la identitat del poble valencià com a forma d’expressió de les nostres tradicions i cultura”.

L’edil ha recordat que “el treball dels nostres pirotècnics compta amb un enorme reconeixement a Europa i fora del vell continent, i no hi ha dubte que els nostres coeters i coeteres estan entre els millors del món”.

Per això, Ballester ha assenyalat que “des de l’Ajuntament de València, en col·laboració amb el de Madrid, ens vam proposar promocionar la pirotècnia valenciana en una data pròxima a les Falles en la capital d’Espanya, per a aconseguir així la màxima difusió del seu treball”.

Al mateix temps, ha prosseguit, “esta mascletà també permetrà llançar una invitació a tothom perquè coneguen les Falles i la ciutat de València, i mostrar a Madrid la bellesa de la indumentària de les falleres i la festa pocs dies abans de la Crida”.

D’esta manera, Ballester ha fet una crida perquè els madrilenys, turistes i els valencians residents a Madrid es desplacen fins al “Pont del Rey a Madrid Río”. “És una oportunitat única, que per a qui la viu per primera vegada és una experiència inoblidable i que sempre vols tornar a repetir”, ha destacat.

Recomanacions per a arribar a la mascletà

Davant la gran expectació que ha generat la mascletà que es dispararà este diumenge 18 de febrer a Madrid, i el nombre de valencians que es desplaçaren per a gaudir este esdeveniment inèdit en la capital d’Espanya, des de l’Ajuntament de València es recomana a aquells que arriben a l’estació de Chamartín que es desplacen amb metro fins a la mascletà en Puente del Rey a Madrid Río.

La línia 10 de Metro de Madrid, en un trajecte directe de 20 minuts, porta des de l’estació de Chamartín a l’estació de Príncipe Pío sentit Puerta del Sur. Des de l’estació Príncipe Pío s’arriba a Puente del Rey a Madrid Río, lloc en què es dispararà la mascletà, amb un trajecte de 6 minuts caminant.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.