23/05/2024

Més de 5.000 agents dels diferents Cossos i Forces de Seguretat vetlaran per la seguretat ciutadana durant les pròximes festes falleres. 3.500 d’estos efectius seran de la Policia Local, que enguany ha incrementat quasi un 21% el nombre d’agents de l’operatiu especial de Falles. Així ho ha anunciat hui l’alcaldessa de València, María José Catalá, al final de la reunió de la Junta Local de Seguretat que se celebra tots els anys per a establir protocols que garantisquen la seguretat de la ciutat durant estes festes.

L’alcaldessa València, María José Catalá, que ha informat juntament amb la delegada del Govern, Pilar Bernabé, “del treball coordinat i dels operatius previstos per als diferents actes i convocatòries falleres”, ha destacat la “xifra històrica” del total de policies locals (600 més que l’any passat). “I a estos 3.500 agents se’ls suma tot el reforç del Cos Nacional i la Guàrdia Civil, així com la Unitat de la Policia Nacional adscrita a la comunitat autònoma”, ha explicat, després d’agrair “el compromís i l’esforç de totes les administracions implicades per a vigilar la ciutat en un moment de gran afluència de gent”.

“Esta cobertura policial és molt important i per a nosaltres primordial”, ha ressaltat l’alcaldessa, qui també ha parlat de l’esforç realitzat per a cobrir noves propostes com és el cas de les quatre mascletàs nocturnes.

María José Catalá també ha indicat que en la reunió de la Junta Local de Seguretat, en la qual s’han abordat qüestions fonamentals relacionades amb el transport públic i els accessos a les diferents vies, s’ha tractat “el tema dels permisos fallers, que enguany també han aconseguit una fita històrica, ja que en estos moments el 96% de les comissions ja disposen de tots els seus permisos”. “Hem planificat, per atendre una demanda històrica, i esta gestió ajudarà i facilitarà la labor de l’Ajuntament, però també la de les Falles”, ha indicat.

Aglomeracions i consum d’alcohol

D’altra banda, l’alcaldessa ha assegurat que “s’ha sol·licitat informació de totes les revetles previstes per les comissions, que han de comunicar si preveuen l’assistència de molta gent, de més de mil persones. En el moment en què estiguen comunicades, reforçarem la coordinació amb tots els cossos de policia nacional, policia local i guàrdia civil”.

Catalá ha afegit: “vigilarem molt les aglomeracions i vigilarem molt el consum d’alcohol. El primer i el més immediat que tenim és la Crida i controlarem molt el consum d’alcohol en la Crida”. En este sentit, segons l’alcaldessa, “la Crida és un acte faller meravellós, que ha de continuar sent-ho i hem d’evitar al màxim que hi haja botellot als voltants, que hi haja problemes de convivència i evitar altercats que han tingut lloc en altres ocasions”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.