23/05/2024

Des de la Regidoria de Sanitat i Consum es comprova que totes les xurreries instal·lades a València amb motiu de les Falles complisquen amb les mesures higièniques sanitàries. El Bàndol Faller marca la pauta i establix la normativa que tots els llocs de venda de xurros han de complir.

Un total de 158 llocs de venda de xurros estan instal·lats als carrers de València des del dia 24 de febrer fins al 19 de març; 136 corresponen a llocs de falles i 22 corresponen a bars.

José Gosálbez, regidor de Sanitat i Consum, durant les inspeccions realitzades este dimarts al matí, ha informat que “portem fins al moment 300 controls i continuarem fent-los fins al 19 de març, perquè la salut dels valencians i dels visitants durant estes Falles són una prioritat per a esta regidoria”.

Els inspectors tècnics mesuren la qualitat de l’oli amb un mesurador de compostos polars i tots els llocs han d’estar connectats a la xarxa municipal de proveïment d’aigua, “és condició fonamental i som molt estrictes en el compliment de la normativa” ha assegurat Gosálbez.

A la ciutat ha augmentat en 18 el nombre de llocs respecte a l’any anterior i des de l’Àrea de Sanitat i Consum es realitzen inspeccions de manera periòdica. Com ha indicat el regidor, “ja són quasi 300 les inspeccions realitzades fins a la data. Es realitzen de manera aleatòria, és a dir, per sorpresa i poden ser a qualsevol dia de la setmana i a qualsevol hora”.

Els huit tècnics que realitzen les inspeccions supervisen les condicions sanitàries de cada lloc. Controlen que es complisquen les pràctiques de manipulació, la connexió de xarxa, que disposen d’escalfador d’aigua, d’aixeta d’accionament no manual i que s’utilitzen tovalloles d’un sol ús. També es prenen mostres d’aigua en el moment per a comprovar l’estat microbiològic i químic.

El regidor ha aclarit que “no sols controlem la qüestió de l’oli o de l’accés de l’aigua, també controlem els preus i és una cosa que ens sembla fonamental pels drets dels consumidors”.

Gosálbez ha especificat que “des de l’àrea de consum es comprova que totes les xurreries tinguen en lloc visible la llista de preus, disposen de fulls de reclamacions i que s’emeta tiquet si ho demanda el client. Actuem en favor de la protecció dels drets dels consumidors”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.